Skrapspel

Är du en av alla tusentals svenskar som älskar skraplotter? I så fall har du säkerligen handlat skraplotter av Svenska Spel minst en gång i livet. Dessa små lotter som skänker så mycket glädje.

Som tillägg till sina skraplotter så har Svenska Spel även skrapspel. Skrapspel är lotter som ger extra mycket spänning då det tar längre tid att skrapa dessa.

Skrapspel hos Svenska Spel

Svenska Spel har fyra stycken olika skrapspel. Dessa heter SkrapBingo, SkrapKeno, SkrapMatcha och SkrapKryss. På alla dessa fyra lotter är det möjligt att vinna upp till en miljon kronor. Dessutom så kan man vinna flera gånger på samma lott så spelglädjen och spänningen slutar inte vid första vinsten.

Svenska Spels skrapspel kan man köpa såväl som fysiska lotter som på deras spelsajt på internet. Att skrapa online är riktigt roligt och den spännande känslan finns kvar även på nätet. Genom att dra med muspekaren över den virtuella lotten så skrapas den på ett riktigt verklighetstroget maner.

SkrapBingo

Precis som man hör på namnet så är SkrapBingo en variant av den klassiska bingon. Skillnaden är här att man får skrapa fram den vinnande raden. Precis som i vanlig bingo så gäller det att få ett visst mönster för att vinna. Det som gäller för en vinst är bland annat en vågrät rad, en lodrät rad, fyra hörn eller en fyrkant.

SkrapBingo består av fyra olika brickor där man har chans på vinst. Skrapa först fram dina utropsnummer för att sedan skrapa på brickorna. Att spela SkrapBingo kostar 30 kronor och är minst lika spännande som att spela vanlig bingo. Dessutom är det lite mer pyssligt att skrapa fram alla nummer så man får hålla tungan rätt i mun.

Hur enkelt är det då att vinna på SkrapBingo? Av 500 000 lotter så innehåller 118 700 stycken av dem vinst. Det finns en lott som ger en miljonvinst och hela 36 000 lotter som ger en vinst på dubbla insatspriset, alltså 60 kronor. Vill man vinna miljonen så måste man få en inre fyrkant då det är detta mönster som ger den vinsten. Vinstandelen på SkrapBingo är 49%.

Skrapspel

SkrapKeno

SkrapKeno är en variant av det klassiska spelet Keno som Svenska Spel har. Även SkrapKeno kostar 30 kronor att spela och SkrapKeno går till på samma sätt som dess originalvariant. I SkrapKeno gäller det att få en del av en rad eller en hel rad markerad för att vinna.

Man börjar sitt spelande med att skrapa fram de olika utropsnumren. Sedan så skrapar man på sina kenorader för att se om utropsnumren finns med där. En SkrapKenolott består utav elva stycken kenorader som alla kan ge vinst och raderna består utav ett till elva nummer i stigande ordning.

Beroende på hur många nummer rätt man får så är det lika vinster som delas ut. På SkrapKeno så finns även det populära tilläggsspelet KungKeno med. Om det nummer som KungKeno har finns med i en vinnande rad så dubbleras vinsten.

På 500 000 lotter så är det en lott som ger en vinst på en miljon. Bäst odds har man att vinna 2000 kronor och under. Till exempel så är sannolikheten att vinna 180 kronor större då 280 lotter innehåller den vinsten. En vinst på 90 kronor, alltså tre gånger pengarna innehåller hela 10 120 lotter. Vinstandelen på SkapKeno är 50,3%, alltså något högre än på SkrapBingo.

SkrapMatcha

SkrapMatcha är en härlig lott där man ska matcha sina turnummer mot de nummer som redan finns i spelfälten på lotten. Lotten kostar 30 kronor och är populär bland de svenska spelarna. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att man kan vinna upp till en miljon kronor bara genom att skrapa fram nummer.

När man spelar SkrapMatcha så börjar man med att skrapa fram sina turnummer. Om dessa turnummer sedan finns med bland de nummer som skrapas fram på spelbrickan så vinner man. Ju fler nummer som är rätt ju större vinst får man.

Av 500 000 lotter så ger 125 185 lotter vinst och vinstandelen är på 49%.

SkrapKryss

Den sista lotten bland Svenska Spels utbud av skrapspel är SkrapKryss och även detta spel kostar 30 kronor. Spelet SkrapKryss går ut på att man ska skrapa fram rätt bokstäver på sin spelbricka.

För att börja så skrapar man fram rutorna med de bokstäver man ska spela med. Om dessa bokstäver sedan finns med på spelbrickan så vinner man.

Även på SkrapKryss så är vinstandelen 9 % och 149 880 lotter av 500 000 ger vinst.

Sammanfattning

Skrapspel hos Svenska Spel blir allt populärare att spela. Dessa små lotter har en spänning som håller extra länge eftersom att de tar längre tid att skrapa än de klassiska skraplotterna. Svenska Spel har dels tagit två klassiska spel, bingo och Keno, och gjort dessa till skrapspel. Men de har även skapat två helt nya spel.

Alla lotter kostar enbart 30 kronor och är det perfekta avbrottet i vardagen för att få in lite spänning. Trots det låga priset så kan man vinna hela en miljon kronor och därmed få ett extra tillskott till kassan. Chansen att vinna en miljon är dock ganska låg, endast en på 500 000.